RASVJETA RIBARIĆ - PROIZVODI

Dobavljači tvrtka Rasvjeta Ribarić

artemide-logo
 

Artemide - Dekorativna, tehnička i vanjska rasvjeta

Artemide grupa je tvrtka koja proizvodi vrhunska rasvjetna tijela namijenjena profesionalcima i kućanstvima. Utemeljena je 1958. godine u Italiji, a danas su njezini proizvodi prisutni na prestižnim prodajnim mjestima rasvjete i namještaja u svim većim gradovima diljem svijeta.
Artemide je među najpoznatijim proizvođačima rasvjete na svijetu, a slavu je stekla lampama Tizio – proizvedena 1972. godine, dizajn Richard Sapper, Eclisse - proizvodnja 1967. godine, dizajn Vico Magistretti, Tolomeo – 1989. godine, potpisuju Michele De Lucchi i Giancarlo Fassina i Pipe – 2004. godine, kreacija Herzoga i De Meurona.
Artemide je 1994. godine nagrađena s Compaso D'oro za životno djelo, 1997. godine je primila Nagradu za europski dizajn, a 2006. njezine dvije lampe nagrađene su kao najbolje od najboljeg na Red Dot Design Awards.
Artemide lampe međunarodno su priznate ikone suvremenog dizajna, izložene su u mnogim muzejima suvremene umjetnosti i dizajna (MoMA – New York, Metropolitan Museum of Art – New York, Victoria and Albert Museum – London, Museo Nazionale della Scienza e della Tecnica – Milano, Galleria Nazionale d’Arte Moderna – Rim, Centre Georges Pompidou – Pariz).

flos-logo
 

Flos - Dekorativna, tehnička i vanjska rasvjeta

Flos nudi široku paletu komercijalnih i kućanskih rasvjetnih tijela, prema potrebi izrađuju su i po narudžbi te savršeno integriraju u urede, hotele, trgovine, ali i muzeje i kazališta. Tako oblikovana i izrađena rasvjetna tijela i sustavi izvrsno se uklapaju u svako okruženje, unutarnje ili vanjsko, privatno ili javno.
Proizvodi su savršen spoj dizajna i tehnologije, njihov pravilan raspored osigurava idealno uravnoteženo osvjetljenje prostora.
Flos je utemeljen 1962. godine u Meranu u Italiji, a brojni njegovi proizvodi već čine povijest dizajna: Parentesi (Achille Castiglioni i Pio Manzù), Arco i Taraxacum (Achille i Pier Giacomo Castiglioni), Miss Sissi, Archimoon, serije Romeo i Ktribe (Philippe Starck), serije Glo-Ball (Jasper Morrison), Skygarden i Zeppelin (Marcel Wanders), luster 2097 (Gino Sarfatti), Ray (Rodolfo Dordoni), Kelvin (Antonio Citterio) i Nebula (Joris Laarman). Opremili su Palazzo Grassi u Veneciji, arhiv grada Amsterdama, te Hotel Intercontinental u Ženevi.
Osvojili su IALD-Annual International Lighting Design Awards (2006.) i pet puta su nagrađeni za industrijski dizajn na Compasso d’Oro za: Luminator – 1955. godine, Parentesi – 1979. godine, Drop – 1994. Godine.
Dobili su i priznanja za ukupna postignuća tvrtke: Outstanding Company Award – 1995. i May Day – 2001. godine.

foscarini-logo
 

Foscarini - Dekorativna rasvjeta

Foscarini je talijanski proizvođač inovativne dizajnerske rasvjete. Foscarinijevi modeli su osebujni i nekonvencionalni, plod usklađenosti dizajna i izvedbe. Iako su Foscarini lampe inovativne, brzo postaju klasici. Tvrtku su u ranim 80-tim osnovali dizajneri Carlo Urbinati i Alessandro Vecchiato, koji neprestano surađuju s velemajstorima svog posla, ali i s mladim talentima kao što su Maurizio Baruffi, Valerio Bottin, Aldo Cibic, Tom Dixon, Rodolfo Dordoni, Jozeph Forakis, Karim Rashid, Marco Zito i mnogi drugi.
Tako nastaju originalni proizvodi uočljivog dizajna od kojih se ističu lampa Lumiere (Rodolfo Dordoni), Orbital (Ferruccio Laviani) te Havana (Jozeph Forakis) – sve su već dio stalne zbirke galerije MoMA u New York-u. Njihove dvije lampe, Mite i Tite (Marc Sadler), nagrađene su 2001. godine na Compasso d’Oro.
Zbirka Successful Living from Diesel with Foscarini rezultat je partnerstva s tvrtkom Diesel, koja brzo postaje međunarodni brend i stil života s drugačijim poimanjem estetike.

luceplan-logo
 

Luceplan - Dekorativna, tehnička i vanjska rasvjeta

Od osnutka 1978. godine, Luceplan obilježava eksperimentiranje, istraživanje i kvaliteta, a sve s ciljem stvaranja lijepih predmeta za široku publiku. No njihova rasvjetna tijela nisu pomodna, svaki detalj je pažljivo dizajniran. Proizvodi se stvaraju da traju, a ostvarenje tog cilja osim dizajna zahtijeva i vrhunsku tehnologiju.
Luceplan kreira i proizvodi unutarnju i vanjsku rasvjetu kojom se povećava kvaliteta i ugodnost življenja. Energetska učinkovitost je stoga vršni prioritet. Kako potrošnja energije ne bi bila na štetu razine osvjetljenja, svaki korak je pažljivo proveden, od odabira materijala do proizvodnog procesa, od trajnosti proizvoda do održavanja.
Dugotrajnost proizvoda doprinosi očuvanju okoliša i nadživljava prolaznost mode i trendova. Luceplan je za svoje proizvode višestruko nagrađivan s Red dot award. Osvojio je i nagrade: Design Plus 2006., Lights of the Future 2006. i 2008., Good Design 2010., Compasso d'Oro 2008. i 2011. godine,

kartell-logo
 

Kartell - Rezidencijalni i uredski namještaj, dekorativna rasvjeta

Kartell je talijanska tvrtka koja proizvodi suvremeni namještaj, dizajnerske predmete za uređenje interijera i rasvjetna tijela od plastike. Kartell je vodeći u dizajnu raznolikih, multifunkcionalnih upotrebnih predmeta jedinstvenih oblika i privlačnih boja.
Temelj razvoja Kartellovih proizvoda su novi načini uporabe materijala i tehnologije s ciljem otkrivanja njihovih skrivenih kvaliteta. Kartellovi komadi namještaja i opreme su prepoznatljivi diljem svijeta po glamuroznosti, trajnoj funkcionalnosti i neupitnoj kvaliteti.
Kreativni tim Kartella čine svjetski poznati dizajneri kao što su Ferruccio Laviani, Alberto Meda i Philippe Stark. U preko 60 godina postojanja, Kartell je osvojio brojne prestižne međunarodne nagrade uključujući devet Compasso d'Oro.

mooi-logo
 
reginni-logo

tobais-logo
 
novaix

danes-logo
 
tomdixon-logo

ingo-logo
 
bticion-logo

ares-logo
 
studio-italia-logo

team-italia-logo
 
bpm-logo

logoweb
 
contardi-logo